New Generation Gardens är en prisbelönt trädgårdsdesignstudio baserad i Stockholm, Sverige.

Designar formstarka och funktionella trädgårdar i både Sverige och utomlands med hög känsla för estetik – från form och detaljer till material- och växtval. 

Formger trädgårdar och andra gröna utemiljöer för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag som till exempel hotellet Ellery beach house på Lidingö, Stockholm. Erbjuder både ritningar i 2D och renderingsbilder i 3D. Samarbetar med duktiga anläggare, poolbyggare och trädgårdsmästare  i Stockholmsområdet för att kunna förverkliga den vision som skapas.

Nicole Wilson,

trädgårdsdesigner och grundare.

Nicole Wilson New Generation Gardens trädgårdsdesign trädgårdsdesigner trädgårdsarkitekt stockholm

Text av Michelle Meadows, Designjournalist

”Designern Nicole Wilson har under sina över 12 år i modebranschen designat kreationer burna av stjärnor som Lady Gaga, Lykke Li, Robyn och Rihanna. Hon har främst varit verksam som skodesigner och designansvarig för skorna, för bland annat varumärkena Acne Studios och & Other Stories i Stockholm. Hon är känd för sina nytänkande former och linjer samt för ikoniska storsäljare som stöveln Pistol short för Acne Studios, som älskats och burits av kvinnor världen över i snart tio år. Nicoles har en stark fingertoppsskänsla när det kommer till att veta vad kunderna vill ha samt att utveckla och förverkliga visioner och idéer. Nyligen tackade hon kanske något oväntat nej till en prestigefylld designtjänst på Balenciaga i Paris. Ett annat intresse hade nämligen vuxit sig för starkt…  Intresset för trädgård.

“Sedan barnsben har min mamma lärt och entusiasmerat mig med allt hon kunde om trädgård. När hon gick bort fick jag inte bara ärva alla hennes fröer och trädgårdsredskap utan även hennes trädgård. Det var då mitt intresse verkligen exploderade.” 

Det började som en terapeutisk handling genom att så mammans frön och förvalta hennes trädgård men blev snart ett stort intresse och ledde till instagramkontot @newgenerationgardens där trädgården och odlandet dokumenterats sedan dess.

”Jag älskar att odla allt som är ätbart och att laga mat på det vi skördar. Det finns ingen mer magisk känsla än att äta mat som lagats på något man odlat själv och tagit hand om i flera månader. ” 

Detta starka intresse gjorde att Nicole vidareutbildade sig till trädgårdsdesigner och idag arbetar hon med att designa trädgårdar och andra gröna miljöer så som uteplatser och innegårdar för privatpersoner samt företag. Hennes känsla för form, funktion och progressiv design ger henne en unik position på marknaden.

“Att designa skor och trädgårdar går för mig hand i hand. Båda handlar om att lösa problem; att hitta en balans mellan design, funktion och hållbarhet. Oavsett man går i en sko eller i en trädgård så ska det kännas njutbart.”

 

 

Koncept- och Skodesign från tidigare karriär