Portfolio

Exempel på tidigare uppdrag

Ellery Beach House, Elfsvik

Hotell på Lidingö, Stockholm. ESS group.

Privat hus, Radhus ’Vita raden’, Nacka.

Hus i vit betong, 60-tal. Formgivning av hela trädgården, val av material och växter.

Formgivning av baksida: Townhousekänsla. Gräsmattebefriad, prunkande trädgård med formstarka växter. Terrass i sandfärgat smalt tegel ihop med sandfärgad kross i gångarna. Organiskt formade rabatter skapar tillsammans med perenner och formklippta buskar gångar och rumslighet. Frodigt och lummigt med mycket vintergröna växter och höga blommor som sticker upp och svävar ovanför de klotformade buskarna och blommar vid olika tillfällen under säsongen.

Formgivning av framsida där önskemål om välkomnande entré, bredare parkering och sittplats omringad av växtlighet fanns. Platsgjutet i betong med slät och krattad betong, stora stegstenar i betong med växtlighet som växer upp ur kross och betongkrukor.

Trädgård ritad och anlagd 2021 och fotograferad strax därpå. Med tiden kommer växterna växa på sig och lumma till ännu mer.

Trädgården finns med på bilder i Architucture Digest, Februari 2022. Se bilder under Press.

 

Privat villa, Täby.

Formgivning av poolområde med plats för matgrupp under pergola, insynskydd mot väg, nya växter samt en slänt med ny växtlighet och trappa som binder ihop de olika delarna av trädgården på ett fint sätt.  

Trädgård ritad 2020 och anlagd 2021 och fotograferad strax därpå. Med tiden kommer växterna växa på sig och lumma till ännu mer. Allt är inte färdigt men det mesta. Pergola och tillhörande odlingslåda ska målas svart och sen ska resten av trädgården som inte syns på bild anläggas.

Privat villa, Saltsjö-boo.

Formgivning av trädgård till nybyggt hus på skogstomt. Formgivning av hela trädgården, val av material och växter.

Skog möter modern arkitektur

Den vilda och organiska naturtomten mot kanterna möter det mer tuktade och ordnade ju närmre det moderna arkitektritade huset man kommer. Det organiska mot det strama. Skog vs. arkitektur. Yvigt möter grafiska linjer. Plats och lust för aktivitet och lek är viktigt i trädgården. Funktion påverkar utfomning och materialval. En harmonisk balans mellan dimensioner och material och en lekfullhet med motpoler för att det inte ska bli för platt, för stramt eller för mycket skogstomt. Växterna kommer lumma till och mjuka upp de raka linjerna. Vintergröna och silvriga toner på växterna mjukas upp med blommande träd och ljusrosa perenner.

Formgivning 2020, anläggning pågår 2021. 3D visualisering

Privat villa, Täby.

Formgivning av hela trädgården, val av material och växter.

Raka linjer på gångar, pergola och poolområde mjukas upp av oregelbundna former på skifferstenar och yviga växter. En harmonisk balans mellan modernt och mjukt. Poolområdet spelar en central roll och tillsammans med växter som prydnadsgräs och lavendel och den vitputsade muren förs tankarna till havet och varmare breddgrader.

 Formgivning 2021, anläggning pågår. 3D visualisering.

Privat villa, Täby.

Formgivning av hela trädgården, val av material och växter.

En sluttande tomt förvandlas till olika rum: uteplats, poolområde, växthus med plats för långbord i och odlingslådor utanför för odling av tex. kryddor och sommarblommor. Rummen ramas in av växtlighet.

Raka linjer möter mjuka former.

Organiskt och mjukt på ett modernt och stilrent sätt

Formgivning 2021. 3D visualisering

Privat Villa på Lidingö byggd 1911. 

”Town house garden”

Brief: att förvandla en platt gräsmattebeklädd tomt till olika rum med en internationell townhousekänsla.

Resultatet blev en privat gömd oas med en städsegrön och formstark grund. Raka linjer på gångar och ny pergola i modern stil mjukas upp av murgrönebeklädda väggar, formklippta städsegröna buskar, rundade former i det bågformade läggningsmönstret i gångarna och rundad form på köksträdgården. En harmonisk balans mellan modernt och mjukt som även speglar inredningen inomhus. För att skapa rumslighet på en relativt platt tomt så skapas nivåskillnader med en ”sunken garden” för köksträdgården, dvs att den grävts ner 2 trappsteg. Rabatter och murgrönehäckar ramar in de olika rummen.

Färger på växter är framförallt gröna i form av städsegrönt som murgröna, buxbom samt ormbunkar. Lättas och ljusas upp av vita blommor som krollilja och lite blekrosa toner i bland annat vipphortensia.

Trädgård anlagd 2022. Växtlighet kommer kompletteras 2023. Med tiden kommer växterna växa på sig och lumma till ännu mer. 

New generation gardens trädgård design. trädgårdsdesign trädgårdsarkitekt
new generation gardens design trädgård trädgårdsdesign trädgårdsarkitekt
new generation gardens design trädgård trädgårdsdesign trädgårdsarkitekt
new generation gardens design trädgård trädgårdsdesign trädgårdsarkitekt
new generation gardens design trädgård trädgårdsdesign trädgårdsarkitekt
new generation gardens design trädgård trädgårdsdesign trädgårdsarkitekt
new generation gardens design trädgård trädgårdsdesign trädgårdsarkitekt

Exempel på tidigare uppdrag för företag:

 Formgivning av utemiljö:

-Ellery Beach house, ESS group, hotell på Lidingö, Stockholm.

-Ascaro Padel, NKs tak, Stockholm.

Odlingsworkshops för bl.a:

-AWB/ Tanqueray Gin

-Presskontakterna/ Yves Rocher

-Stockholms Stad

Content för hemsida och sociala medier kring trädgårdsdesign, växthus och utebelysning:

-Skånska Byggvaror

 

 

 

 

 

 

”Projekt 60-talshus med pool. Vi kunde inte vara mer nöjda. Nicole var både väldigt lyhörd och kom med så bra idéer. Det slutliga förslaget var så mycket bättre än vad vi hade kunnat komma på själva och det var dessutom anpassat till en rimlig budget, med många smarta idéer som inte blir dyra att genomföra men ändå hållbara, funktionella och väldigt fina! Det märks att hon brinner för trädgårdar, hur man trivs i trädgården och hur man kan använda trädgården på många olika sätt. Kan verkligen rekommendera och vara referens om andra kunder vill ha!”

 

 

Edith Wallin

”Vi fick en väldigt inspirerande konsultation med Nicole som har fått oss att komma igång med både stora och små projekt. Kan verkligen rekommendera henne, hon är kunnig, har bra smak och levererar massor av bra idéer”

 

 

 

 

Henrietta Nyvang

”Vi anlitade Nicole på New Generation Gardens för få råd och tips på hur vi kan skapa vår drömträdgård, detta då vi precis köpt en hus i Enskede. Nicole är väldigt kompetent samtidigt som hon är lyhörd på ens egna trädgårdsdrömmar och idéer. Vi fick med oss väldigt många bra idéer på möblering i trädgården mm samtidigt som vi fick en massa bra växtförslag. Drömmen kändes mer nåbar efter vårt möte då vi nu tack vare Nicole har en bättre bild av vår dröm.”

 

 

Christopher Pleym